dosareConducerea Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania a fost pusa pe jar de propunerile de modificare a Legii contabilitatii, supuse dezbaterii publice de Ministerul Finantelor Publice. Reprezentantii C.E.C.C.A.R. au si postat, pe site-ul petitieonline.ro, un protest, prin care cer sprijinul tuturor membrilor acestei asociatii de breasla, pentru a determina oficialii sa renunte la modificarile respective.

Concret, după cum declara ec. Vasile Jureschi, presedintele filialei Buzau a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, modificarile propuse de Ministerului Finantelor Publice se refera, in principal, la o “liberalizare” a acestei profesii, in sensul largirii numarului care pot presta in acest domeniu. Numai ca, sustine sursa citata, in acest fel, se va permite inclusiv patrunderea in domeniu a unor persoane fara studii economice de specialitate, fapt care ar arunca in derizoriu profesia de contabil.

Mai mult, spune presedintele C.E.C.C.A.R. Buzau, s-ar incuraja, in acest mod, obtinerea de venituri ilicite, dar s-ar si aduce atingere prestigiului invatamantului economic romanesc, prin descurajarea celor ce vor sa urmeze studii superioare de profil.

Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here