Surse din randul cercetatorilor din cadrul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti” ne-au declarat ca isi propun, ca in viitorul apropiat, sa il numeasca pe Costel Vanatoru director al Statiunii de Cercetare Legumicole Buzau. Singura problema este ca cel vizat inca nu a acceptat propunerea.

“Situatia la Buzau nu este una tocmai grozava. Daca exista un om care sa poata salva Statiunea de Cercetare Legumicola, atunci acel om este Costel Vanatorul. Ii respect foarte mult pe colegii dumnealui dar determinarea acestui om este singurul lucru care mai potae salva ceva aici. I-am propus si inca nu mi-a dat niciuin raspuns, ramane de vazut, sper doar san u refuze”, ne-a declarat un cercetator din cadrul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti”.

Daca in ultimii 20 de ani, la Statiunea de Cercetare Legumicola s-au obtinut rezultate uluitoare in ceea ce priveste cercetarea si s-au creat peste 40 de soiuri noi de plante, multe dintre ele recunoscute si brevetate international, acum, Statiunea risca sa ramana fara terenuri.

Cladita acum 55 de ani, Statiunea Legumicola era faima Romaniei, fiind dotata cu aparatura de ultima generatie, iar acum dupa ce a pierdut rand pe rand terenurile, cercetatorii abia daca mai au pe ce face cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here