Cercetătorul buzoian Costel Vânătoru va fi reinstalat în funcţia de director al Băncii naţionale de gene, a anunţat deputatul Cristinel Romanescu, preşedintele PNL Buzău.

Liderul liberalilor buzoieni spune că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a luat această decizie după mai multe runde de discuţii pe care cei doi le-au avut, atât în Parlament, cât şi cu ocazia vizitei pe care cel de-al doilea a făcut-o la Buzău.Costel Vânătoru a fost demis din funcţia de director al Băncii de resurse vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale şi aromatice în noaptea de 12 spre 13 decembrie. Această decizie a provocat nu doar indignarea unei părţi a clasei politice buzoiene, ci şi pe cea a buzoienilor de rând.Însuşi noul director, trimis la Buzău pe o perioadă determinată, Adrian Chesnoiu, a recunoscut că nu înţelege de ce a fost trimis la Buzău şi ce caută în fruntea Băncii de gene.

Peste 800 de buzoieni au participat duminică, 15 decembrie, la chemarea primarului Constatin Toma, la un miting şi un marş de protest prin care şi-au arătat susţinerea pentru cercetătorul Costel Vânătoru. Protestatarii au afişat pancarte cu mesaje precum „Banca noastră-i o comoară, nu o condamnaţi să moară!”, „Ruşine să vă fie”, „Nu ne otrăviţi copiii”. Costel Vânătoru a precizat, duminică, faptul că el a cerut să nu se organizeze un astfel de protest, însă le mulţumeşte oamenilor care îl susţin, reiterând ideea că banca de gene este un proiect naţional, nu unul politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here