De ani de zile, autorităţile municipiului Buzău încearcă fără succes să construiască o centură ocolitoare pe latura estică. Lipsa unei variante nu îi chinuie doar pe şoferii aflaţi in tranzit, ci şi pe locuitorii oraşului, care resimt din plin poluarea. Acest lucru reiese şi din datele Agenţiei de Mediu care masoară permanent emisiile de gaze din aer provocate de trafic.

Traficul din ce în ce mai aglomerat a determinat municipalitatea buzoiană să anunţe, în 2007, un proiect de construire a unui drum ocolitor care să lege între ele ieşirile din oraş spre Focşani şi Brăila. Conform proiectului, jumătate din şoseaua de centură ar fi trebuit amenajată pe vechiul drum de pe digul râului Buzău, dintre podurile de la Mărăcineni şi Vadu Paşii.

Din păcate, proiectul amenajării centurii de est a orasului Buzău a bătut pasul pe loc, deoarece nu a constituit cu adevărat un obiectiv prioritar pentru responsabilii din administraţia locală, fiind descoperite și mai multe chichițe legislative care împiedică demararea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here