Guvernul a stabilit ca ziua de luni, 30 aprilie, să fie zi liberă pentru elevi şi angajaţii de la stat, pentru a face legătura cu ziua liberă de marţi, 1 Mai, zi nelucrătoare conform Codului Muncii.

Noua zi liberă va fi recuperată ori în ziua de sâmbătă, 5 mai, ori prin prelungirea orelor de program, până la data de 11 mai.

Măsurile de recuperare a orelor sunt valabile şi pentru unităţile de învăţământ, care sunt libere să-şi organizeze orarul cursurilor astfel încât elevii şi profesorii să nu piardă orele din ziua de 30 aprilie. De asemenea, la instituţiile în care activitatea nu poate fi întreruptă, aceste dispoziţii nu se vor aplica.

De asemenea, masurile nu se aplică nici magistraţilor şi altor categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 30 aprilie 2018 şi nici participanţilor în aceste procese.

La Buzău, în minivacanta de 1 Mai, una dintre preocuparile majore ale autorităţilor va fi depistarea şi amendarea celor care nu păstrează curăţenia in zonele de agrement.

Urmatoarele minivacante ale românilor vor fi de Rusalii, 26-28 mai, perioada urmata la numai trei zile de o alta vacanta 1- 3 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here