Potrivit legii, turul 2 de scrutin de alegeri prezidențiale 2019 din 24 noiembrie are loc în aceleași secții de votare și circumscripții electorale și pe baza acelorași liste de alegători de la primul tur.
Care va fi orarul de funcționare a secțiilor de votare din străinătate?
Secțiile de votare din străinătate vor fi deschise timp de 3 zile pentru fiecare tur al alegerilor, după cum urmează:

-► Vineri 22 noiembrie 2019, între orele 12-21*
-► Sâmbătă 23 noiembrie 2019, între orele 7-21*
-► Duminică 24 noiembrie 2019, între orele 7-21*
*cu posibilitatea de prelungire până la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21:00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.
Potrivit legii, pot vota la secțiile de votare din străinătate cetățenii români care în ziua alegerilor se află în străinătate, indiferent de motivul prezenței acestora pe teritoriul altei țări – domiciliați, rezidenți sau turiști.
Actele pe baza cărora se poate vota în străinătate sunt: cartea de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din şcolile militare).
Pentru votul prin corespondență, plicurile cu opțiunile pentru turul 2 de vot din 24 noiembrie trebuie expediate astfel încât să ajungă la sediile birourilor electorale pentru votul prin corespondență până cel mai târziu în data de 21 noiembrie 2019. Cei ale căror plicuri nu ajung până la termenul menționat vor fi notificați și îndrumați să se îndrepte spre cea mai apropiată secție de votare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here