Guvernul a mai luat o masura prin care se incearca stoparea furturilor de materiale metalice provenite de la instalatiile de cale ferata, furturi care s-au inmultit semnificativ in ultima perioada si care pun in pericol siguranta circulatiei feroviare.

Astfel, printr-o ordonanta de urgenta adoptata duminica, executivul a interzis achizitionarea de la persoane fizice a metalelor feroase si neferoase, precum si a aliajelor acestora, utilizate in activitatea feroviara. Interdictia este stabilita pentru o perioada de doi ani de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta, iar termenul poate fi prelungit prin Hotarare de Guvern

Astfel, este interzisa cumpararea de la persoane fizice a materialelor de tipul sinei de cale ferata, pieselor ale aparatelor de cale, contrasinelor, ecliselor, partilor componente ale instalatiilor de siguranta circulatiei, cablurilor de semnalizare si telecomunicatii feroviare, componentelor instalatiilor de electrificare sau ale materialului rulant etc, fapta respectiva constituind contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 la 40.000 de lei. Actul normativ respectiv mai prevede ca, in cazul in care contraventia a fost savarsita de catre operatori economici care realizeaza activitati de colectare a deseurilor industriale reciclabile, acestora li se va aplica si sanctiunea complementara a anularii autorizatiei de colectare.

Ultima isprava de acst gen inregistrata la Buzau s-a consumat in urma cu mai putin de doua saptamani, cand trei indivizi au furat o bucata din cablul subteran al instalatiei de semnalizare al caii ferate dintre Buzau si Boboc. Acestia au folosit un excavator pentru a sapa dupa cabluri, provocand perturbarea circulaţiei trenurilor intre Buzau si Focsani, care s-a desfasurat cu mare dificultate timp de mai multe ore din cauza nefunctionarii instalatiilor electrice de semnalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here