Înnoirea echipamentelor poliţiştilor este mai mult decât necesară, asta pentru a se putea lupta de la egal la egal cu infractorii. După radarele”pistol” şi maşinile performante, acum poliţiştii primesc pistoale noi. Noi pentru poliţiştii români, căci în occident sunt folosite de mai bine de 3 decenii. Astfel după ce de aproape jumătate de secol au purtat la centură pistoale Carpaţi acum polţiştii vor fi dotaţi cu pistoalele austriece Glock.

Primii poliţisti care folosesc  arme Glock sunt cei de la Brigada Poliţiei Rutiere. Astfel de arme vor fi distribuite şi altor structuri de poliţie din ţară în limita fondurilor disponibile.

Cu noua armă, viteza de reacţie a oamenilor legii va fi mai mare şi în plus nu vor mai avea grija cartuşelor din încărcător. Pistolul Carpaţi avea doar şapte gloanţe în vreme ce Glockul are 17.

Primele pistoale Carpaţi au ajuns la poliţiştii de la noi în 1974. Arma este de fabricaţie românească şi a fost făcută la Cugir. Sindicatele poliţiştilor au cerut ca aceste pistoale să fie schimbate pentru că sunt depăşite şi au devenit o vulnerabilitate. Aşa că Poliţia Română a primit primele pistoale Glock.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here