foto arhivă

Buzoienii vor putea solicita abonamente şi bilete de la orice tonetă a Trans Bus, începând din data de 2 aprilie. În acest sens, în oraş au fost amplasate tonete de unde se pot elibera abonamente şi cumpăra bilete. În total, în oraş vor fi 14 astfel de puncte. Bilete se vor vinde şi la chioşcurile de ziare din municipiu.

Aceste tonete sunt conectate la o platformă informatică, astfel încât orice tentativă de achiziţionare a mai multor abonamnete de la diferite standuri va fi sortită eşecului. Totodată, societatea de transport public în comun va încerca să vândă bilete şi prin intermediul chioşcurilor de ziare, în baza unor contracte de distribuire pe care Trans Bus le va încheia cu reprezentanţii acestor centre.

În primă fază, societate va asigura personalul necesar într-un singur schimb, urmând ca atunci când situaţia o va impune, fie să prelungească programul de eliberare a biletelor şi abonamentelor, fie să creeze un al doilea schimb.

Pentru călătorii din municipiul Buzău, preţul unui abonament lunar pe 2 trasee este de 70 de lei, iar pentru o jumătate de lună, 40 de lei, asta în condiţiile în care pentru un abonament lunar valabil pe toate traseele, ei plătesc 90 de lei. Pentru un abonament lunar, valoarea acestuia este de 120 de lei şi poate fi folosit pe toate traseele şi este transmisibil.

Pentru şedinţa ordinară a Consiliului Local al Municipiului Buzău din luna aprilie 2018 a fost iniţiat un proiect de hotărâre ce prevede majorarea tarifelor de călătorie la transportul de călători pe bază de grafic prin curse regulate cu mijloacele de transport ale societăţii Trans Bus şi acordarea de facilităţi pentru acesta.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here