caini in adapost

Aproape 88.000 de câini vagabonzi a hrănit și  întreținut în padoc anul trecut Urbis Serv SRL Buzău. Constatarea au făcut-o auditorii Camerei de Conturi Buzău în timpul verificărilor  efectuate la SC Urbis Serv SRL Buzău pentru activitatea desfăşurată anul trecut.

Potrivit raportului de control, societatea aflată în subordinea Consiliului Local Buzău ar fi încasat ilegal de la Primăria municipiului suma de 254.980 lei, reprezentând contravaloarea hranei şi întreţinerii unui număr de 87.924 câini vagabonzi care, din actele contabile ale societăţii, rezultă că ar fi fost cazaţi în adăposturi pe o perioadă mai mare decât cea prevăzută de lege.

Auditorii Camerei de Conturi nu au găsit nicio evidenţă a câinilor fără stăpân capturaţi şi cazaţi. Facturarea contravalorii cheltuielilor cu aceste operaţiuni a fost efectuată în baza unor situaţii lunare întocmite de medicul veterinar, care însă nu are nicio relaţie contractuală cu SC Urbis Serv  SRL, neexistând posibilitatea efectuării unor verificări cu privire la realitatea şi conformitatea datelor înscrise în aceste documente.

Medicul veterinar care a întocmit şi semnat aceste situaţii lunare este acţionar unic al SC BIOVET SRL. Este vorba despre consilierul judeţean PSD Ionuţ Păle, medicul Padocului, de la firma căruia, Urbis Serv a aprovizionat întreaga cantitate de hrană, pentru câini precum şi seringile şi acele necesare activităţii de capturare, fără a exista vreun contract ori acord încheiat cu această firmă. De asemenea, tarifele practicate pentru hrană şi cazare nu au la bază nicio fundamentare economică cu privire la modul de formare a acestora  şi fără să se facă vreo negociere, susţin inspectorii financiari.

Ca urmare a deficienţelor constatate, reprezentanţii Camerei de Conturi au impus restituirea la bugetul local a sumelor încasate nelegal reprezentând contravaloarea hranei şi întreţinerii câinilor vagabonzi care, potrivit documentelor întocmite de medicul veterinar ar fi stat cazaţi mai mult decât prevede legea. Conducerea Urbis Serv a contestat raportul Camerei de Conturi la începutul lunii aprilie, însă Comisia de soluţionare constituită la nivelul Curţii de Conturi a României nu s-a pronunţat încă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here