bal rotary 2012Clubului Rotary Buzău continuă tradiția balurilor caritabile, organizate cu scopul strângerii de fonduri în sprijinul comunității. Reprezentanții clubului vă invită vineri, 13 decembrie 2013, începând cu ora 19.00,  la Balul de Caritate, care va avea loc la  Restaurantul Grand. Invitați speciali vor fi artiști de prestigiu în plan național, cât și artiști buzoieni.

Anul acesta balul  Clubului Rotary Buzău se desfăşoară sub genericul  DIN INIMĂ PENTRU INIMĂ  şi are drept scop ajutorarea copiilor instituţionalizaţi şi a bătrânilor din azile care au probleme majore de sănătate, în mod special pe cei cu boli cardiovasculare grave. Tematica se încadrează într-un proiect rotarian naţional de mare amploare, denumit  ANUL INIMII LA ROTARY,  în cadrul căruia s-au desfăşurat numeroase acţiuni privind sănătatea inimii. Cu titlu de exemplu pot fi menţionate operaţiile pe cord deschis efectuate pentru un număr de peste 20 de copii nevoiaşi la Haifa, ca rezultat al colaborării dintre rotarienii români şi cei israelieni.

Ca în fiecare an, la bal vor participa, în afară de membrii clubului şi invitaţii lor, multe oficialităţi municipale şi judeţene, oameni politici, oameni de afaceri sau personalităţi culturale, dar şi oricare altă  persoană care doreşte să petreacă o seară extraordinară  şi să contribuie astfel la un proiect caritabil (pentru informaţii şi rezervări, tel.0723-429264)

De-a lungul timpului, tema balului a fost diferită de la an la an. Astfel, din banii adunaţi cu aceste ocazii au fost procurate instrumente muzicale pentru Liceul de Artă, a fost achiziţionată o imprimantă specială destinată scrierii în sistem Braille pentru Liceul de Nevăzători, a fost sponsorizată Asociaţia „O şansă pentru copii” în vederea integrării sociale a copiilor cu handicap motor, au fost acordate burse pentru elevi cu mijloace materiale modeste dar cu rezultate foarte bune la învăţătură, au fost premiaţi 20 de elevi olimpici în cadrul acţiunii „Elitele premiază elitele”, au fost realizate o serie de dotări şi amenajarea integrală a unui loc de joacă pentru copii la „Centrul de primire în regim de urgenţă şi evaluare”, au fost finanţate 10 operaţii de înlocuire de cristalin în cadrul operaţiunii „Cataracta”, a fost amenajat un loc de joacă pentru copii la „Centrul de plasament nr.9”, a fost iniţiată şi sponsorizată parţial iluminarea exterioară a Catedralei „Sfântul Sava”, au fost sponsorizate două proiecte deosebite ale Bibliotecii Judeţene „V:Voiculescu”din Buzău:  „Ludoteca din grădină” şi „Tabăra de cartier” şi a fost refăcută copia în bronz a statuii „Rugăciune” de Constantin Brâncuşi, pentru a fi reamplasată la locul ei din Cimitirul „Dumbrava”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here