cutremur-think-11_article-main-imageUn nou cutremur, cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter, s-a produs duminică în zona Vrancea, după ce şi sâmbătă a avut loc un seism de 3,1 grade în aceeaşi zonă. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), seismul de 3,2 grade a avut epicentrul în judeţul Buzău şi s-a produs la adâncimea de 119 de kilometri. Oraşele apropiate de epicentrul cutremurului sunt Râmnicu Sărat (38 de kilometri), Focşani (43 de kilometri), Covasna (48 de kilometri), Buzău (52 de kilometri) şi Mărăşeşti (55 de kilometri).
Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, s-a produs sâmbătă, la ora 14.16, în zona Vrancea, epicentrul seismului fiind în judeţul Vrancea.
Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea.
În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here