baniPolitistii au început urmărirea penală împotriva unei femei în vârstă de 46 de ani, director al unei societăţi ce are ca principal obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii şi echipamente sanitare, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din verificările efectuate până în prezent, a rezultat că în data de 16 decembrie 2010, societatea respectivă a întocmit un aviz de însoţire a mărfii către o altă firmă din judeţul Buzău, reprezentând materiale de construcţii. Documentul nu a fost urmat, în termenul legal, de factură, operaţiunea nefiind înregistrată în evidenţa contabilă a societăţilor.

Astfel, societatea, prin reprezentantul său, a urmărit să ascundă sursa impozabilă, respectiv veniturile realizate, să nu înregistreze în evidenţa contabilă obligaţiile de plată datorate bugetului general consolidat generate de aceste operaţiuni şi, în felul acesta, să se sustragă de la plata obligaţiilor către bugetul statului cu suma de 82.381 de lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here