cota lapte

 

Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Buzău le reamintesc operatorilor care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe, că 14 mai  este ultima zi până când pot depune declaraţiile fără să perceapă penalizări. După data de 15 mai se vor aplica penalităţi pentru fiecare zi de întârziere.

Funcţionarii Agenţiei le atrag atenţia producătorilor de lapte care nu depun în termenul legal stabilit declaraţia anuală privind cantităţile comercializate, că li se aplică penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte. Cotele individuale nu vor fi retrase dacă producătorii deţinători de cotă vor transmite împreună cu declaraţia anuală şi o justificare scrisă, datată şi semnată, asupra imposibilităţii transmiterii acestei declaraţii în termenul legal.

Pentru cumpărătorii de lapte care nu depun la termen declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate, sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai.

Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01 % din cantităţile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Suma trebuie să fie cuprinsă între 100 şi 100.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here