someriPotrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în primul trimestru al anului în curs, la nivel național, 92.839 de persoane fără locuri de muncă au fost încadrate prin măsurile privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.
În ceea ce privește situația la nivelul județului Buzău, în primul trimestru al acestui an, 3.106 de buzoieni și-au găsit locuri de muncă prin măsurile de stimulare ale ocupării forței de muncă, 2.544 dintre aceștia beneficiind de servicii de mediere a muncii. Pentru încadrarea în muncă a 168 de buzoieni cu vârste peste 45 de ani sau șomeri unici susționători de familii monoparentale, angajatorii acestora au primit subvenții.
Comparativ cu datele programate anual, în primul trimestru al anului în curs, stadiul programului de ocupare a forței de muncă la nivelul județului Buzău evidențiază un procent de 29,03 la sută, cu 3.106 persoane încadrate din 10.700, cât a fost stabilit pentru 2015.
În funcție de vârstă, cele mai multe locuri de muncă au fost identificate pentru persoanele din grupa de mijloc, respectiv 35-45 de ani, urmate de cele cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani. Cele mai puține locuri de muncă au fost destinate persoanelor cu vârste peste 55 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here