imigrariIn urma controalelor efectuate de politistii Biroului pentru Imigrari Buzau a fost depistat un barbat de 43 de ani din Ecuador care locuia fara forme legale pe teritoriul judetului Buzau. In urma cercetarilor s-a stabilit ca barbatul a ajuns in Romania inca din anul 2008 in baza unei conventii cu Ecuador si la expirarea termenului de sedere acesta nu a parasit tara. Stabilinduse ca in urma conviturii cu o persoana de sex feminin din judetul Buzau ecuadorianul a dat nastere unui copil in Spania care a fost adus apoi in tara odata cu familia in anul 2008 strainul nu a putut fi indepartat de pe teritoriul Romaniei Dupoa ce a fost amendat el a fost indrumat sa solicite eliberarea unei carti de rezidenta in calitate de membru de familie a unui cetatean roman.

Un alt barbat tot din Ecuador a fost depistat   de politistii buzoieni ca locuia fara forme legale pe raza judetului Buzau. Barbatul desi detinea o carte de rezidenta in calitate de membru de familie al unui cetatean roman aceasta era eliberata de alt judet si strainul nu anuntase schimbarea resedintei. Pentru fapta sa barbatul a fost amendat si apoi a fost pus in legalitate.

Pentru evitarea unor astfel de situatii lucratorii Biroului pentru Imigrari Buzau fac urmatoarele precizari:

In conformitate cu O.U.G.194/2002 republicata privind regimul strainilor in Romania, pe durata sederii in Romania strainii sunt obligati sa declare la formatiunea teritoriala a Oficiului Roman pentru Imigrãri, care le-a acordat dreptul de sedere, urmatoarele:

De asemenea, strãinul care isi schimba domiciliul sau resedinta este obligat ca, in termen de 15 zile de la data mutarii la noua adresa, sa se prezinte la formatiunea Oficiului Roman pentru Imigrari competentã teritorial, pentru luarea in evidentã si efectuarea mentiunilor corespunzatoare in documentul de identitate.

Nerespectarea acestor prevederi sunt sanctionate contraventional cu amenda de la 100 la 500 lei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here