militariAu dispărut fără urmă. Trei tineri din Buzău au fost dați dispăruți după ce au plecat în străinătate la sfârșitul lunii trecute și nu s-au mai întors acasă. Aceştia au plecat cu avionul în Marea Britanie, de unde urmau să se întoarcă cu o maşină. Ultima dată când familiile au primit veşti de la cei trei a fost în data de 26 iulie, atunci când unul dintre ei a sunat acasă şi le-a spus celor dragi că sunt în Olanda şi că urmează să ajungă în scurt timp.

Temerea că ceva grav s-a întâmplat este susţinută de faptul că doi dintre ei sunt angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi celălalt este poliţist de frontieră, şi toţi ar fi trebuit să se întoarcă până la 1 august, atunci când terminau concediul.

Cei doi militari sunt angajaţi ai unei unităţi militare din Buzău. Cel de-al treilea este poliţist de frontieră la sectorul poliţiei de frontieră Chitila din judeţul Tulcea. Acum, unitatea militară la care lucrează cei doi i-a declarat dezertori, iar poliţiştii i-au dat în urmărire naţională şi internaţională.

„Cei trei au fost daţi în urmărire la nivel naţional, semnalmentele acestora fiind transmise către toate unităţile din ţară. Poliţiştii au solicitat sprijinul Biroului Naţional INTERPOL pentru a interveni pe lângă autorităţile judiciare din străinătate, şi totodată au solicitat punerea în urmărire la nivel internaţional”, a declarat Amalia Călugăru, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Oamenii legii nu au încă o pistă concretă până acum. Vor verifica întreg traseul urmat de cei trei, în speranţa că vor găsi indicii care să-i ajute în găsirea celor trei. Familiile celor trei, dar şi superiorii lor refuză să vorbească despre acest caz. Singurul lucru concret venit din partea Minsterului Apărării Naționale este un comunicat în care se specifică: „Doi gradaţi voluntari, angajaţi la o unitate militara din judetul Buzău, s-au aflat în concediu de odihnă la finalul lunii iulie şi începutul lunii august, având aprobare de părăsire a ţării în această perioadă. Întrucât cei doi nu s-au prezentat la serviciu la terminarea concediului, conform procedurilor legale au fost anuntate organele de politie şi a fost sesizat parchetul militar, având în vedere că au absentat nejustificat de la serviciu mai mult de 3 zile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here