Delegaţia României, formată din 15 militari răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak, a plecat, joi dimineaţă, de pe Aeroportul Henri Coandă, în Canada, pentru a participa la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto. Între aceştia se află şi doi militari din Buzău, amândoi răniţi grav în teatrul de operaţii din Afganistan, unul în 2010 şi unul în 2016. Este vorba despre plutonier adjutant principal Eugen Mănăilă, desemnat cetăţean de onoare al municipiului Buzău în luna mai a acestui an, şi despre sergentul Bogdan Dragomir, şi el cetăţean de onoarea al judeţului Buzău. Primul va concura în competiţia de haltere, iar cel de-al doilea la atletism.
Invictus Team România va participa la şase discipline sportive individuale – tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism, înot. De asemenea, echipa României va concura şi în competiţia de volei din poziţia şezând.
Lotul de sportivi care vor reprezenta România la competiţia internaţională Invictus Games Toronto 2017 este următorul:
Atletism: maior Laurenţiu Şerban (rănit în anul 2006, în Afganistan), plutonier Doru Hamza (rănit în anul 2008, în Afganistan), sergent Bogdan Dragomir (rănit în anul 2016, în Afga­nistan).
Ciclism: plutonier adjutant principal Costel Stanciu (rănit în anul 2012, în Afganistan), plutonier adjutant Costinel Slăniceanu (rănit în anul 2006, în Afganistan), plutonier major Irinel Matei (rănit în anul 2008, în Afganistan).
Canotaj în sală (la simulator): locotenent Ciprian Iriciuc (rănit în anul 2015, în Afganistan), plutonier major Dumitru Paraschiva (rănit în anul 2009, în Afganistan).
Haltere: maior Nicolae Gri­gore (rănit în anul 2007, în Afganistan), plutonier adjutant principal Eugen Mănăilă (rănit în anul 2010, în Afganistan).
Tir cu arcul: caporal Eugen Pătru (rănit în anul 2014, în Afganistan), plutonier Ionuţ Butoi (rănit în anul 2008, în Afganistan), colonel Augustin ­Pe­gulescu (rănit în anul 2009, în Afganistan), colonel (rtr.) Dorin Petruţ (rănit în anul 2007, în Irak).
Înot: plutonier major Ionel Eugen Bida (rănit în anul 2010, în Afganistan);
Volei din şezut: participă toţi cei 15 sportivi români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here