seful_ipj_buzau_ofiterii_care_au_demisionat_au_afectat_imaginea_politiei_prin_activitatea_lor_129096_16886700Doi poliţişti din judeţul Buzău sunt reclamaţi pe site-ul Teiadna.ro, o pagina unde oamenii pot depune reclamaţii la adresa angajaţilor statului care fac abuzuri sau încalcă legea. Site-ul este deja foarte apreciat şi ar putea deveni, în curând, un instrument apreciat de procurorii DNA. Pe Teiadna.ro au apărut şi două reclamaţii la adresa unor poliţişti buzoieni, o sesizare anonimă relatand pe larg un caz de abuz în serviciu.
„„În postul de politie al comunei Tisau din judetul Buzau se petrec multe ilegalitati din care: abuz in serviciu, fals in declaratii si semnatura falsa pentru obtinerea subventiilor pentru ferma apicola,t ainuire la braconaj,dare de mita.
Numitul agent Gribincea Emil este foarte cunoscut de comunitatea locala ca fiind agentul cu cele mai multe abuzuri in serviciu la activ. Opreste autovehicule in trafic,f ara un motiv intemeiat, iar la cererea soferilor de a prezenta un ordin de serviciu si o legitimatie, refuza si ameninta cu aplicarea amenzilor. Soferii care sunt surprinsi cu anumite marfuri in masini, in regula sau in neregula, sunt obligati de catre acest agent sa descarce marfa din masina, pe care apoi agentul Gribincea Emil o livreaza sotiei sale, Gribincea Alina, angajata a statiei de carburant din satul Carlomanesti, comuna Vernesti.
Agentul Gribincea Emil incarca cartela telefonica unui barbat recidivist, pentru a-l ajuta in cazul operatiunilor teia(mai exact pentru a supraveghea locuitorii comunei si a-l informa telefonic) si din alte surse am primit informatia ca il mituieste cu cate 30-40 de lei la un anumit interval de timp (fiind sub influenta bauturilor alcoolice, ar fi spus secretul intr-un bar din localitatea Tisau).
Agentul Gribincea Emil il sustine si tainuieste infractiunea de braconaj de porci mistreti si caprioare comise in padurile din zona satului Grajdana. Padurea este plina de ochiuri pentru braconaj, confectionate din sarma sau sufa. Respectivul prinde animalele in ochiuri, le sacrifica la locul faptei, apoi imparte carnea cu agentii din postul de politie al comunei Tisau, respectiv Sandel Damian si Emil Gribincea. Acesti 2 agenti au cunostinta de toate ilegalitatile comise de catre recidivistul Lixandru Gheorghe.
Agentul Sandel Damian opreste autovehicule in trafic stand ascuns dupa diferite obiecte sau colturi de strazi, sarind efectiv in fata autovehiculelor fara a purta echipamentul adecvat, in principal seara. Gaseste diferite motive pentru a sanctiona soferii si opreste si alti participanti la trafic pe care ii constrange cu amenintari cu aplicarea amenzilor, daca nu vor sa devina martori la evenimentul respectiv.
Agentul Sandel Damian a imprumutat cativa stupi de la un alt apicultor pentru a obtine subventii de la stat. Procesele verbale intocmite de catre agentii Gribincea Emil si Sandel Damian, asupra carora contravenientii refuza sa ia la cunostinta, sunt trimise apoi prin posta cu semnatura unui asa-zis martor asistent care nu a fost la fata locului in momentul evenimentului si nu are cunostinta de cauz”, relatează un cetăţean pe site.
Acum urmează ca şefii din poliţie să facă cercetări pentru a stabili dacă acuzaţiile sunt adevărate şi pentru a aplica sancţiunile care se cuvin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here