Unul dintre cele mai răsunătoare dosare trimise în instanță de DIICOT,  cel în care este vizat afaceristul buzoian Dorin Marinescu, zis ”Piticu” este pe cale să se întoarcă definitiv pe masa procurorilor DIICOT. Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești și poate fi contestată.

Judecători de la Curtea de Apel Ploiești au constatat neregularitățile actului de sesizare a instanței în dosarul în care afaceristul Dorin Marinescu, zis ”Piticu” și alți doisprezece inculpați, printre care fostul judecător Mihail Stănescu, un executor judecătoresc și mai mulți polițiști, nu au fost remediate de procurorii DIICOT în decembrie 2018 și atrage imposibilitatea stabilirii obiectului și limitelor judecății, motiv pentru care au decis în camera preliminară restituirea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT -Serviciul Teritorial Buzău. Decizia este definitivă.

Odată restituit, ancheta trebuie refăcută, însă este puțin probabil ca dosarul să se mai întoarcă în instanță după ce judecătorii au decis în luna noiembrie 2018, tot în camera preliminară, să excludă toate probele rezultate din înregistrările comunicaţiilor și în mediu ambiental efectuate în baza mandatelor. Dosarul a fost trimis în instanță în 27 aprilie 2017, iar de atunci s-a plimbat între Curtea de Apel Ploiești și Înalta Curte de Casație și Justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here