garada financiaraAşa arată bilanţul Gărzii Financiare Buzău, după mai bine de jumătate de an de luptă cu frauda şi micii corupţi. La toate acestea se adaugă sute de tone de legume, carne şi preparate din carne, ţigări şi băuturi alcoolice confiscate de la traficanţi.

Afacerile necurate au mers foarte bine în vremuri de criză. O arată şi datele Gărzii Financiare în urma a peste 1.000 de controale demarate de la începutul anului. Nelegiuirile spre care s-au orientat buzoienii ca să obţină profit nu sunt puţine. Comisarii gărzii au descoperit miliarde sustrase, bani negri şi tone de produse ilegale.

Evaziunea şi delapidarea au atins şi ele recorduri ameţitoare. Zeci de milioane de euro au fost sustrase de la plata taxelor şi impozitelor către stat, iar unii patroni au băgat mâna direct în casierie şi şi-au însuşit banii firmei. Toţi aceştia s-au ales cu dosare penale. De asemenea, comisarii Gărzii au confiscat mărfuri în valoare de miliarde de lei. În topul produselor retrase de la vânzare se menţin ţigaretele de contrabandă şi bidoanele cu băuturi contrafacute, fără banderolă sau cu banderolă falsă. Comisarii Gărzii Financiare au instituit şi sechestru asupra  unor bunuri. Este vorba despre evazionişti şi delapidatori dovediţi, care nu au oferit garanţii că vor să acopere prejudiciile aduse bugetului statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here