miel

Poliţiştii Postului de poliţie comunal Vadu – Paşii din județul Buzău au prins recent doi bărbaţi de 36 și 24 de ani, ambii din localitatea Hârşova, judeţul Constanţa, în timp ce încercau să înşele „la măsurătoare” un bărbat din satul Stănceşti, de la care au cumpărat 21 de miei. Polițiștii au aflat că cei doi constănțeni – unchi și nepot – erau versați în acest domeniu în condițiile în care ei au mai făcut două victime în urmă cu o zi. În urma cercetărilor s-a constatat că, bărbații din județul Constanța  împreună cu alţi trei cunoscuţi, au venit cu două autoutilitare la o stână de pe raza satului Stănceşti, pentru a cumpăra mai mulţi miei. După ce au ajuns la înțelegere cu doi proprietari de animale ca aceştia să le vândă 96, respectiv 54 de miei, au stabilit ca animalele să fie cântărite cu un cântar electronic, pe care îl aveau suspecţii.

Cântărirea a fost realizată de constănţeanul în vârstă de 36 de ani, în timp ce al doilea suspect modifica în minus, de la distanţă, greutatea fiecărui animal cu ajutorul unei telecomenzi. Abia după plecarea constănțenilor, vânzătorii şi-au dat seama că au fost înşelaţi. Pentru a-i prinde cu ajutorul polițiștilor, victimele i-au contactat telefonic pe cei doi şi le-au propus o nouă afacere. Poliţiştii au realizat prinderea lor în flagrant iar cântarul și telecomanda, cu ajutorul căreia era modificată greutatea reală a animalelor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

cântar vadu paşii

Prejudiciul cauzat, în valoare de 10.200 de lei, a fost recuperat integral. Poliţiştii le-au întocmit dosar penal celor doi suspecţi pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune la măsurătoare şi au luat împotriva lor măsura reţinerii pentru 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here