Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a prezentat maşinile şi echipamentele de intervenţie achiziţionate în cadrul Proiectului Multirisc, cu fonduri europene. Întreaga dotare a IGSU a costat 35 de milioane de euro. La Buzău au ajuns o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o linie tehnică de întreţinere echipamente individuale de protecţie şi un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig.

Autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţime va acţiona pentru salvarea persoanelor de la înălţimi şi asigurarea pătrunderii rapide a forţelor de intervenţie în părţile superioare ale clădirilor înalte şi foarte înalte, când căile de acces devin impracticabile ca urmare a incendiilor de mari proporţii sau dezastrelor.

Linia tehnică de întreţinere echipamente individuale de protecţie va realiza întreţinerea de calitate a costumelor de intervenţie tip NOMEX, cizmelor tip pompier, căştilor de intervenţie şi aparatelor de respirat utilizate de salvatori în cadrul acţiunilor de gestionare a situaţiilor de urgenţă.

Autocamionul cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig va fi utilizat pentru transportul containerelor multi risc utilizate pentru intervenţiile specializate, acesta putând rula pe toate tipurile de teren: asfalt, pământ, nisip, teren accidentat.

De la începutul anului, pe lângă cele sosite astăzi, în dotarea pompierilor buzoieni au intrat rând pe rând un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig, un container suport logistic al intervenţiei Multi risc Tip II, o şenilată UTV ARGO 8×8, un scaun bariatric pentru transport persoane supraponderale o cameră de termoviziune, o barcă pneumatică tip BP-4 şi un echipament Hooligan complet PRT rescue.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here