20 de posturi de judecător sunt vacante la instanțele buzoiene. Cele mai multe sunt la Judecătoria Buzău, unde schema cuprinde  34 de locuri pentru judecători și sunt 12 posturi vacante și care urmează a se vacanta. Este vorba despre nouă posturi disponibile de execuție și trei de conducere, respectiv cel de vicepreședinte, vacant de la data de 1 septembrie 2016, cel de președinte al Secției penale, care a devenit disponibil de la data de 6 martie 2017, și postul de președinte al Secției civile, care se vacantează începând cu data de 24 iunie 2017.

La Judecătoria Râmnicu Sărat, unde schema include  șase posturi de judecător,  sunt trei locuri  vacante, tot atâtea fiind disponibile și la Jude­cătoria Pătârlagele, care are o sche­mă cu cinci posturi de jude­cător. De asemenea, mai sunt vacante două posturi la Judecătoria Pogoanele, a cărei schemă include patru locuri pentru judecători.

În conformitate cu prevederile Regulamentului privind transferul și detașarea judecătorilor și procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor și procurorilor în alte funcții de conducere, precum și numirea judecătorilor în funcția de procuror și a procurorilor în funcția de judecător, cererile de transfer se depun la CSM cel mai târziu în termen de cinci zile de la publicarea listei posturilor vacan­te și care urmează a se vacan­ta, respectiv până pe data de 8 mai 2017 inclusiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here