ductil2Divizia Metalurgică Est-Europeană Mechel anunță reluarea producției de sârmă și produse din sârmă la uzina Ductil Steel Buzău. Producția se reia după o perioadă de oprire temporară, din 15 decembrie 2012, perioadă au fost realizate toate lucrările necesare de întreținere a capacităților de producție şi au fost centralizate comenzile. „În prezent, uzina dispune de o cantitate de materie primă suficientă pentru a asigura producţia continuă a sârmei şi a produselor din sârmă, în conformitate cu solicitările existente. Producţia de laminate va fi reluată imediat după finalizarea reparaţiilor programate la laminor”, se arată într-un comunicat al companiei Mechel.

Pentru evitarea închiderii întreprinderilor, în septembrie 2012, conducerea Mechel a luat măsuri pentru păstrarea uzinelor în stare functională. În acest sens, responsabilii Mechel au fost nevoiţi să suspende temporar funcţionarea unor secţii şi au fost disponibilizaţi o parte dintre angajati.
Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia, ale cărei afaceri includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrică. Mechel asociază producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, armături metalice, energie electrica şi termică, produsele companiei fiind comercilizate pe piaţa internă şi piaţa externă. În România grupul Mechel este prezent prin şase întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu şi Laminorul Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here