În perioada 28 februarie-5 martie, două cadre didactice și nouă elevi ai Colegiului Economic Buzău au participat la o nouă acțiune a proiectului Erasmus+ „Working In Europe – Skills For Success”, care s-a derulat în Croaţia. La întâlnirea de lucru s-au prezentat 12 profesori participanți şi peste 40 de elevi  din cele șase țări implicate: România, Germania, Spania, Franţa, Bulgaria și Croaţia.

Proiectul se doreşte o trecere în revistă a meseriilor tradiţionale din cele șase ţări, o evaluare a pieţei muncii din Uniunea Europeană la momentul actual şi identificarea abilităţilor dorite de angajatori la momentul actual. Datorită faptului că se pune accentul pe identificarea abilităţilor cerute şi pe modul în care elevii, viitori absolvenţi, pot avea acces pe piaţa muncii, face ca acest proiect să fie de real interes şi de mare actualitate.

Proiectul este derulat de Colegiul Economic Buzău, în parteneriat cu Berufskolleg Wirtschaft und Verwaltung Ahaus (Germania), Lycée Jules Mousseron (Franţa), Profesionalna gimnazia po ikonomika „G.S.Rakovsky” (Bulgaria), Instituto de Enseñanza Secundaria Nosa Señora dos Ollos Grandes (Spania) și Ekonomska Skola Braca Radic (Croația).

Cele mai importante activități desfășurate au fost prezentarea rezultatelor interviurilor cu persoane de vârsta a treia cu privire de abilităţile necesare în trecut pe piaţa muncii, prezentarea oraşului Dakovo şi a şcolii gazdă, prezentarea companiilor de success din fiecare ţară, exemple de bună practică, participarea la ore de engleză, croată, economie, chimie, marketing, vizite la agenţi economici şi intervievarea acestora cu privire la competenţele cerute în prezent pe piaţa muncii, workshopuri derulate cu agenţi economici de success cu privire la factorii de success ai unei afaceri și vizite culturale în zonă pentru a identifica posibili parteneri în comunitatea locală.

Elevii şi profesorii au fost invitaţii primarului Zoranu Vinkoviću şi ai arhiepiscopului Nikola Dogan, fapt ce a demonstrate din nou importanţa proiectelor internaţionale pentru comunităţile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here