copii planteazaSala de Festivități a Primăriei Municipiului Buzău a găzduit  „Ora de Ecologie” , un atelier menit să-i inițieze pe cei mai tineri membri ai societății în tainele ecoatitudinii. Activitatea de astăzi se înscrie într-un proiect mai amplu intitulat „Ecoatitudine = Responsabilitate , Informație, Acțiune”  în care sunt angrenați aproape 30000 de elevi din opt județe : Prahova , Brăila Argeș , Ilfov, Tulcea , Vrancea, Buzău , Olt dar și din Municipiul  București. În cadrul acțiunii sunt mobilizați elevi de la școlile 7, 11 , „Ion Creangă” , „Sfîntul Apostol Andrei” , „George Emil Palade „și  „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”.

Activitatea a fost dedicată informării elevilor prezenți , fiind ghidată pe principiul unei sesiuni interactive între elevi și personalități  locale, agenții de mediu și diferiți agenți economici . Aceștia au venit în întîmpinarea copiilor prezenți cu detalii privind dezvoltarea spiritului eco-civic. Colectarea selectivă a deșeurilor și impactul benefic asupra mediului datorită acestei practici , reciclarea hîrtiei , a plasticului sau a metalelor sau depozitarea  eficientă a echipamentelor electronice uzate  au fost cele mai importante puncte de pe ordinea de zi.

În Buzău , „Proiectul Ecoatitudine” a luat forma unui parteneriat între Primăria Orașului Buzău , Infomediu Europa , Agenția pentru Protecția Mediului  , RER Ecologic , Compania de Apă și InterSemat.

Următoarea etapă a proiectului va fi constituită pe 19 Martie de o acțiune masivă de plantare în care vor fi angrenați și copiii prezenți la simpozion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here