Numărul maşinilor înmatriculate în Buzău, în primele şase luni ale anului, a fost aproape egal cu cel al autovehiculelor înmatriculate pe tot parcursul anului trecut, creşterea fiind determinată de eliminarea taxei de mediu percepută la înmatricularea mașinilor, conform news.ro.

Potrivit şefului serviciului Înmatriculări Auto Buzău, comisar şef Constantin Bădeanu, odată cu eliminarea taxei de mediu a crescut considerabil numărul cererilor de înmatriculare a autovehiculelor. Unele persoane tocmai au cumpărat o maşină pentru că preţurile au scăzut, iar altele aveau maşinile înscrise în Bulgaria sau care nu încheiaseră actele de vânzare – cumpărare din cauza taxelor mari.

”În primul semestru al anului 2017 s-au efectuat 13.000 de operaţiuni, înmatriculări, transcrieri de proprietate etc. În tot anul trecut au fost 13.800, adică în primele şase luni ale acestui an am avut acelaşi volum de lucru ca în tot anul 2016. Creşterea parcului auto pe anul 2016 a fost de 6.977 de autovehicule. Creşterea parcului auto în primul semestru din 2017 a fost de 7.173 de maşini, adică în primul semestru din 2017 am avut o creşetrere mai mare decât în tot anul 2016”, a declarat Constantin Bădeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here