A împlinit 100 de ani și a fost sărbătorit de mai mulți tineri militari ai Garnizoanei Buzău. Ion Cioroiu, veteran de război, are o poveste cutremurătoare de viață, dar presărată și cu ani frumoși. A fost de două ori primar în comuna sa, Podgoria.

„Onor la Veteran!
Luni, 4 mai, în semn de respect și recunoștința față de veteranii de război care au apărat patria cu onoare și curaj, Divizia 2 Infanterie „Getica” și Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” au sărbătorit pe unul dintre veteranii judeţului, cu ocazia împlinirii unor vârste onorabile.
Astfel, colonelul (retragere) Ion Cioroiu, veteran care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, la împlinirea onorabilei vârste de 100 de ani, a fost vizitat de militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica”, constituind dovada că sentimentul datoriei şi dragostei de ţară, care îi caracterizează pe militari a rămas mereu în sufletele noastre, fără a scădea vreodată în intensitate. Întâlnirea emoționantă cu veteranul Ion Cioroiu, în satul Podgoria din județul Buzău a fost marcată de povestiri emoționante, amintiri cu lucruri frumoase despre camarazi dar şi cu ororile trăite cu suferinţă şi durere în urma rănilor şi mutilărilor în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, care au lăsat răni adânci în sufletul celor care au pus, mai presus de orice, dragostea faţă de ţară, consfinţită prin însăşi jurământul pe care l-au depus ca orice militar. Toate aniversările veteranilor de război au constituit ocazii dintre cele mai fericite pentru a se întâlni, măcar şi pentru câteva ore, generaţiile de ieri şi de azi ale armatei române și de a avea posibilitatea să putem oferi un simbol al onoarei, vitejiei și gloriei militare – Drapelul tricolor.FB IMG 1588915854412Locuiește în comuna Podgoria, unde a fost primar în două mandate, fiind foarte respectat de comunitate și este printre ultimii veterani de război care mai poate povesti despre prizonierat și deportarea în Siberia, unde a muncit patru ani la minele de cărbune din lagărul de concentrare.
La ceas aniversar, militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” îi urează veteranului de război colonel (ret.) Ion Cioroiu, un adevărat reper al datoriei împlinite către ţară, al sacrificiului şi muncii de o viaţă, un trai liniştit şi puterea de a-şi duce cât mai uşor povara anilor încărcaţi de istorie, asigurându-l totodată de respectul şi preţuirea noastră.” , scrie în postarea de pe pagina de facebook a Diviziei 2 „Infanterie Getica” Buzău, cu ocazia sărbătoririi veteranului Ion Cioroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here