MaritaAsociatia ,,Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual” in colaborare cu Galleria Mall lanseaza campania „Eu stiu, eu vreau, eu pot!Ajuta-ma sa fiu egal cu tine, impreuna sa fim o echipa care spune nu discriminarii” . Parteneriatul include un numar de 15 proiecte in interesul celor cu dizabilitati si cu nevoi sociale din judetul Buzau si din Romania cu zeci de colaboratori din educatie, sanatate, administratie si asistenta sociala.

”Dupa 10 ani de colaborare cu profesionisti din Romania si din Buzau urmeaza a fi deschis primul centrul cultural, sportiv , de socializare si petrecere a timpului liber, de informare si comunicare. Galleria Mall Buzau este partenerul nostru pentru 12 luni alaturi de ceilalti colaboratori ai nostri”, a declarat Ionica Tarau, manager Asociatia ,,Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual”.

Campania „Eu stiu, eu vreau, eu pot ! Ajuta-ma sa fiu egal cu tine, impreuna sa fim o echipa care spune nu discriminarii” se va derula in perioada ianuarie-decembrie 2014, avand adresabilitate nu numai locala, ci si nationala.

Practic, sunt estimati la toate proiectele care vor fi derulate pe parcursul anului nu mai putin de 25.000 de beneficiari, copii, tineri si adulti cu nevoi speciale, elevi si profesori din cadrul institutiilor de invatamant partenere, precum si decidenti politici, reprezentanti ai autoritatilor locale si guvernamentale, reprezentanti ai societatii civile si voluntari din toate categoriile sociale.

Prima actiune din cadrul acestei campanii se va desfasura astazi, la Galleria Mall. In intervalul 17.00-20.00 se va prezenta protocolul si se vor dezbate cele mai importante evenimente ale lunii ianuarie, precum Ziua Nationala a Culturii  si “Mica Unire” aniversata pe 24 ianuarie.

Totodata, se vor inmana diplomele pentru cei 23 de interpreti care au absolvit cursurile facute de Asociatia ,,Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual”. Cu aceasta ocazie  se va anunta un alt program de formare profesionala pe o perioada de patru luni pentru interpret in limbajul mimico-gestul, cu mentiunea ca printre formatori va fi si o persoana cu deficiente de auz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here