s560x316_miez-de-nuca11Mai exact, noua dintre perchezitii au loc la persoane fizice si una la o persoana juridica, toate fiind cercetate in doua dosare penale de evaziune fiscala, informeaza un comunicat de presa remis de Politia Romana.
Descinderile vizeaza persoane care au facut afaceri ilegale cu nuca si miez de nuca, iar potrivit unor surse din randul anchetatorilor in judetul Buzau, perchezitiile au loc in localitatile Unguriu, Cozieni, Cislau si Calvini, fiind cautat un lider al romilor din localitate, Nicolae Oita.

In plus, persoanele vizate in acest dosar livrau marfa, respectiv nuca si miez de nuca, unei firme din Botosani care o exporta in tarile arabe, fara sa fie platite taxe si impozite. Evazionistii se foloseau inclusiv de documente falsificate, prejudiul creat prin vanzarea ilegala a unei mari cantitati de nuca si miez de nuca fiind estimat la peste un milion de lei.

La perchezitii participa politisti de la Inspectoratul de Politie al Judetului Buzau – Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Investigatii Criminale, Serviciul pentru Actiuni Speciale si sectiile de Politie Rurala Parscov si Cislau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here