perchezitii1

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 5 de percheziţii domiciliare în municipiul Buzău. Percheziţiile au fost efectuate în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Buzău, într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Vizaţi au fost administratorii a două societăţi comerciale, suspectaţi de evaziune fiscală prin neînregistrarea veniturilor obţinute din achiziţii intracomunitare de legume şi fructe.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, cu sprijinul ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.), au început în luna octombrie 2012 cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală cu privire la trei buzoieni – un bărbat de 44 de ani, un tânăr de 25 de ani şi o femeie în vârstă de 42 de ani, administratori la două societăţi comerciale din Buzău.

Cei trei sunt suspectaţi că în perioada 2012 – 2013 au efectuat achiziţii intracomunitare de legume şi fructe din Polonia şi Italia fără respectarea prevederilor legale în domeniu, pe care ulterior le-au comercializat în mod ilicit pe raza judeţelor Buzău şi Ilfov fără a evidenţia în totalitate veniturile obţinute prin aceste operaţiuni, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor către bugetul statului.În înţelegere cu partenerii străini, buzoienii ar fi achiziţionat legume şi fructe în baza unor facturi cu o valoare mai mică decât preţul real al mărfurilor, iar diferenţa de bani ar fi fost achitată „la negru”, din conturile personale. Cei trei administratori sunt suspectaţi că au comercializat în acelaşi mod marfa achiziţionată din Polonia şi Italia. Astăzi, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Buzău, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul unei grupe a Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au percheziționat două locuinţe şi trei sedii şi puncte de lucru aparţinând societăţilor comerciale. Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor documente de evidenţă contabilă şi extracontabilă, unităţi de calcul, precum şi suma de 40.000 de lei. Valoarea prejudiciului a fost estimată în această fază a cercetărilor la 281.450 de lei, calculul exact urmând a fi efectuat de către organele fiscale. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările pentru documentarea tuturor aspectelor cauzei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here