cerealeO femeie din Buzău, administrator al unei societăţi comerciale, este cercetată de ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Judeţene Buzău pentru o evaziune fiscală care depăşeşte 1,3 milioane de lei.

Ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva femeii acuzate de evaziune fiscală cu un prejudiciu ce depăşeşte 1,3 milioane de lei. Potrivit Biroului de Presă al IPJ Buzău, femeia de 43 de ani, administrator al unei societăţi comerciale ce avea ca principal obiect de activitate intermedieri în comerţul cu cereale, este suspectată că în anul 2007 a achiziţionat cereale în valoare de peste 3.8000.000 de lei de la persoane fizice, deducând nelegal TVA în sumă de aproape 738.000 de lei.

Conform aceleiași surse, în aceeaşi perioadă, agentul economic a înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit datorat bugetului consolidat al statului cu suma de 620.000 de lei, prejudiciul creat de femeie depăşind 1.300.000 de lei, potrivit primelor date.
Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi pentru recuperarea prejudiciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here