Buzoienii sunt invitaţi miercuri, de la ora 10.00, în faţa Parcului Crâng, unde se va desfăşura un ceremonial militar şi religios dedicat dezvelirii bustului Mareşalului Alexandru Averescu, primul Comandant al Armatei a 2-a.

Evenimentul este organizat de Fundaţia ”Maresal Alexandru Averescu”, Primăria municipiului Buzău şi Divizia 2 Infanterie ”Getica”. La ceremonie vor participa reprezentanţi ai autoritatilor locale, ai asociaţiilor personalului militar în rezerva si în retragere şi ai altor instituţii reprezentative din municipiul Buzău.

Alexandru Averescu s-a născut la 9 martie 1859, în Ismail, în sudul Basarabiei, fiind fiul unui fost ofiţer în armata ţaristă. Iniţial, Averescu a urmat cursurile Seminarului Teologic din localitatea natală. După numai un an a renunţat, înrolându-se ca voluntar la Războiul de Independenţă. Ulterior, urmează Şcoala Superioară de Război de la Torino (1884-1886).După întoarcerea în ţară, Alexandru Averescu va ocupa mai multe funcţii importante în armata română, ajungând în martie 1907 ministru de război în guvernatorul Sturdza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here