Fostul poliţist Mihuţ Luchian Cheorpec a primit 2 ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită, cu o perioadă de încercare de 4 ani și șase luni. Hotărârea dată joi de Tribunalul Buzău poate fi atacată cu apel în zece zile.

Ajutorul şefului de post la C.A. Rosetti, agentul de poliţie Cheorpec Luchian Mihuţ a fost pus sub acuzare pentru luare de mită, de către ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie după ce, în 2010, a promis unui şofer prins băut la volan că va interveni pentru returnarea permisului auto suspendat contra sumei de 3.800 lei. Fapta s-a produs în perioada noiembrie – decembrie 2010. Imediat după ce Cheorpec a primit şpaga a intrat în concediu paternal, iar dosarul conducătorului auto cercetat a fost preluat de un alt poliţist, care a rezolvat corect dosarul. Şoferul a fost condamnat, astfel, la închisoare cu suspendare. Pentru că s-a considerat înşelat, bărbatul l-a ,,turnat,, ofiţerilor  Direcţiei Generale Anticorupţie, care a reuşit să documenteze întreaga afacere. Ca urmare a faptelor sale, poliţistul a fost suspendat de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău și ulterior a demisionat.

La sfârşitul lunii mai, după ce a fost arestat şi ulterior eliberat provizoriu sub control judiciar, Luchian Mihuţ Cheorpec a fost trimis în judecată sub acuzaţie de luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here