Voluntarii au distribuit 50 de pachete cu alimente neperisabile. Filiala de Cruce Roşie Buzău continuă acţiunile în judeţ pentru sprijinirea familiilor nevoiaşe. Astfel, ieri dimineaţă, voluntarii Filialei de Cruce Rosie Buzău s-au deplasat în comuna Calvini, acolo unde au distribuit nu mai puţin de 50 de pachete cu alimente neperisabile unor familii fără venituri, sau cu venituri foarte mici. Fiecare pachet conţinea alimente de bază – zahăr, făină, orez, conserve, precum şi câte o sticlă de ulei şi multe dulciuri.

Acţiunea umanitară de ieri face parte dintr-un proiect derulat cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău. Lista cu cele 50 de familii nevoiaşe din Calvini a fost întocmită în  urma anchetei sociale efectuate de primăria comunei.

Bani de rechizite pentru doi copii

Tot în cursul zilei de ieri, Filiala de Cruce Roşie Buzău a venit în ajutorul a doi copii din aceeaşi localitate, care provin din familii foarte sărace. Micuţii au primit din partea voluntarilor de Cruce Roşie câte 250 lei. „Copiii aparţin unor familii care întâmpină mari greutăţi financiare. Ţin să precizez că această acţiune s-a desfăşurat în cadrul unei frumoase colaborări pe care o avem cu Asociaţia Româno-Canadiană <Sfântul Anton>, reprezentată la Buzău de doamna Daniela Andrei”,  ne-a declarat Floarea Bârzu, directoarea filialei de Cruce Roşie Buzău. De altfel, asociaţia româno-canadiană „Sfântul Anton” oferă în fiecare lună astfel de ajutoare unor copii talentaţi ce provin din familii nevoiaşe.

Alte acţiuni umanitare se vor desfăşura şi pe viitor în judeţ. Conducerea filialei Buzău de Cruce Roşie se află în permanent în legătură cu asistenţii sociali din cadrul primăriilor, pentru a identifica familiile care au nevoie de sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here