festival

 

Cea de-a doua ediție a festivalului se prefigurează a fi una extrem de incitantă în condițiile în care se anunță o luptă acerbă între concurenți. Ca o noutate, față de prima ediție, cea din 2012, au fost incluse două secțiuni. Prima dintre ele este grupa ,, clasa 0,, înființată exact după modelul din învățământ al clasei 0. La această categorie vor participa 9 copii. Cea de-a doua secțiune a fost creată special pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani.

Organizatorii spun că tocmai promovarea unor adevărate talente este mesajul Festivalului național de muzică ușoară. Și asta în condițiile în care mulți dintre copii înscriși la competiție au mai participat și la alte festivaluri importante din țară. ,,Festivalul s-a concretizat într-o participare mult mai mare, chiar dublă, a copiilor față de prima ediție. Ne dorim să iasă în evidență calitatea, așa cum Mihaela Runceanu și-a dorit-o toată viața ei, în urma perseverenței și muncii pe care o vor depune fiecare din concurenții care aspiră la o treaptă superioară să zicem în lumea asta muzicală foarte grea, drumul spinos al lumii mizicale.,, a declarant dr. Ioana Mihalașcu, directorul festivalului.

Juriul este format din personalități marcante ale muzicii românești. Vorbim despre preşedintele de onoare al festivalului Nicolae Runceanu, tatăl regretatei Mihaela Runceanu, compozitorii Dan Dimitriu -preşedintele juriului, Viorel Gavrilă, Nicolae Caragea, interpret și compozitor Xenti Runceanu, Bogdan Dragomir realizator – coordonator Radio România Regional, Bogdan Alexe – producător film și profesorul de canto Costel Sandu. Toți au recunoscut că vor avea o misiune extrem de grea în momentul jurizării. ,,Va fi extrem de greu să alegem pentru că, mai ales în acest an, avem cele două noi grupe. Vom avea o misiune extrem de grea.,, a declarat Bogdan Dragomir, realizator – coordonator Radio România Regional.

Festivalul național de muzică ușoară pentru copii şi tineret – “Mihaela Runceanu – Pentru voi muguri noi” a început astăzi și se va încheia sâmbătă când, de la ora 16.00, este programată Gala de Premiere și recitalurile care în acest an vor fi susținute de: Lucia Dumitrescu & Bluemotors, Aida Borovină, Diana Mihalaşcu, Adina Răducanu, Dora Gaitanovici.

Festivalul este susținut de Asociația pentru Tineret Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Primăriei Buzău, Casei de Cultură a Municipiului Buzău, Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Școlii Populare de Artă, Inspectoratului Școlar Județean și al Liceului de Artă ,,Margareta Sterian,, din municipiul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here