Firma responsabilă de refacerea carosabilului a făcut o lucrare de mântuială. Cel puţin aşa reiese din măsurile luate de Poliţia Rutieră. Drumarii au fost amendaţi pentru că nu au adus asfaltul la starea iniţială, după ce au intervenit pe calea de rulare către oraşul Buzău.

Am primit şi sesizări din partea şoferilor, care spuneau că găurile apărute pe pod le-au avariat automobilele şi am dirijat în zonă un echipaj de poliţie, iar noi am şi aplicat o sancţiune firmei constructoare pentru neluarea măsurilor pentru aducerea la starea de viabilitate a părţii carosabile. Amenda a fost în valoare de 30 de milioane de lei vechi. Obligaţia firmei era de a aduce la starea iniţială partea carosabilă”, a precizat comisarul şef Silviu Dinu, şeful Poliţiei Rutiere Buzău.
Situaţia respectivă nu a trecut neobservată de Perefectura judeţului, care a solicitat în mod expres firmei care şi-a asumat ralizarea lucrărilor de refacere a Podului, SC Freyrom SA, să plombeze găurile din asfalt. „Şi eu am văzut apariţia unor gropi în podul de la Mărăcineni, am avut o discuţie cu domnul director al Secţiei de Drumuri Naţionale şi, în situaţia în care timpul va permite, se vor face nişte plombări la rece. Dar să ştiţi că această apariţie a gropilor a fost din cauza vitezei mari cu care se circulă în zonă ”, a precizat prefectul Carmen Ichim.

La începutul lunii martie sunt programate lucrările efective, atât la carosabil, cât şi la structura părţii de pod afectate. Traficul va fi închis pe sensul de intrare în municipiu şi se va circula pe cealaltă cale a Podului Mărăcineni, pe un singur fir, dus-întors. Între timp, autorităţile se mai gândesc la o altă cale alternativă, pentru a putea fi preluat traficul aglomerat cauzat de lucrări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here