Staţie de pompare apăNoii aleşi locali din Verneşti vor să colaboreze cu reprezentanţii Companiei de Apă dar şi să susţină din bugetul local noi investiţii pentru asigurarea alimentării cu apă a comunei din surse proprii.

Potrivit datelor furnizate de primarul Daniel Năstase, trecerea la alimentarea cu apă din surse de pe plan local este necesară pentru a asigura permanenţa în furnizarea apei, inclusiv pe timpul verii, când consumul de apă creşte. “În primul rând, ne confruntăm cu problema apei, din cauza secetei, şi trebuie investiţii urgente pentru noi surse de apă. Noi prin contract am dat acest serviciu către Compania de Apă, dar această companie cumpără apa de la cei de la Berca. Pe timp de vară este însă greu din cauza consumului mare de apă. Avem contract, avem preţ, dar nu avem servicii de furnizare tot timpul, apa nu are presiune. Din acest motiv am vorbit deja cu cei de la Compania de Apă pentru un foraj propriu, în zona staţiei de pompare, proiect ajuns în stadiul de a avea certificate de urbanism şi autorizaţie. Din bugetul local vom susţine şi noi un foraj la Nişcov, pentru asigurarea apei în satele Nişcov, Cârlomăneşti şi Mierea. Există un proiect care trebuie continuat, trebuie să cerem ofertă de preţuri şi să facem licitaţie”,  susţine primarul Daniel Năstase.

Pe lângă iniţiativele pentru alimentarea cu apă, în această perioadă primarul din Verneşti a mai precizat că  susţine lucrări de renovare a sediului administrativ, prin asigurarea curăţeniei la primărie şi în centrul civic dorind să schimbe imaginea comunei.

De asemenea, investiţii similare susţin şi noii aleşi locali din comuna vecină, Unguriu, care la rândul lor doresc să aibă  foraje proprii pentru alimentarea cu apă a localnicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here