Fostul consilier local municipal Florin Toader a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Buzău sub acuzaţia de încălcare a regimului de muncă a minorilor. Toader ar fi folosit la muncă, fără forme legale, mai multe minore, la terasa pe care acesta o deţinea în târgul Drăgaică.

În vara anului 2015, când avea şi calitatea de consilier local, Florin Toader a fost acuzat de mai multe tinere care au lucrat la terasa sa din Drăgaică de faptul că le-a lovit, le-a vorbit urât şi chiar le-ar fi hărţuit sexual, făcându-le avansuri sub diferite forme. Iniţial, patru tinere au făcut plângere la Poliţie, dar trei dintre ele şi-au retras reclamaţiile şi doar una şi-a menţinut reclamaţia.

După mai bine de trei ani de anchetă în dosarul deschis pentru loviri şi alte violeţe, fostul consilier municipal a fost trimis în judecată luna trecută de procurorii Parchetului local sub acuzaţia de încălcare a regimului de muncă a minorilor. Florin Toader a fost găsit vinovat de folosirea la muncă, fără forme legale, a mai multor minore, la terasa pe care acesta o avea în Drăgaică. În dosar, atât Florin Toader cât şi firma sa au calitate de inculpaţi, părţi civile fiind trei tinere.Înainte de trimiterea în judecată, procurorii de la Parchetul local au derulat timp de mai bine de un an acte de urmărire penală pentru săvârşirea a nu mai puţin de 15 infracţiuni de „încadrare în muncă a unui minor cu nerespectarea condiţiilor legale de vârstă sau folosirea acestuia pentru prestarea unor activităţi cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al minorilor.

Conform unui răspuns al Parchetului, trimis către presă în anul 2017 „în realizarea obiectului de activitate şi în interesul SC Mazaro SRL, au fost angajate, din dispoziţia administratorului Toa­der Florin Marian, 15 persoane minore, cu vârste cuprinse între 15-17 ani, la o terasă din Târgul Drăgaica nerespectându-se prevederile referitoare la regimul de muncă al minorilor“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here