coposu fundatie

 

Vineri, 17 mai, cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la naşterea Seniorului Corneliu Coposu, va avea loc a patra sesiune a simpozionului “Conferinţele Corneliu Coposu”, avand învitat pe Dinu Zamfirescu, Preşedintele Consiliului ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi membru al Colegiului C.N.S.A.S. Manifestarea va avea loc vineri, 17 mai, ora 16, în amfiteatrul Colegiului Naţional “Alexandru Vlahuţă” Râmnicu Sărat.

Dinu Zamfirescu s-a născut în Bucureşti, la 26.06.1929, iar copilăria si adolescenţa şi-a petrecut-o în preajma cercurilor politice ţărăniste (ramura paterna) şi liberale (mama sa, recasătorindu-se cu Dan Brătianu, fiul preşedintelui P.N.L.,Constantin (Dinu) I.C.Brătianu).

După arestari, anchetări, exmatriculări din facultăţile de drept şi istorie, persecuţii şi urmăriri ale Securităţii, în vara lui 1975, a fost “cumpărat” prin intermediul sorei, Dina Brătianu si cumnatului, Alexandru Missirliu şi a plecat în Franta, stabilindu-se la Paris.

Din 1975 şi până în1989 acontinuat lupta de opoziţie împotriva regimului comunist din ţară prin articole şi studii politologice, intervenţii la posturi de radio şi televiziune din Franţa şi alte ţări europene.

Timp de 14 ani el a fost corespondent  BBC-secţia Română din Paris. A înfiinţat prima Asociaţie a Foştilor Deţinuti Politici din România şi a fost unul dintre animatorii “Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului din România”.

S-a reinstalat definitiv în ţară în 1994, implicându-se în viaţa politică în cadrul P.N.L.. În perioada septembrie 2003-februarie 2010 a fost Preşedintele Institutului pentru Memoria Exilului Românesc, iar din anul 2012 este Preşedintele Consiliului ştiinţific al I.I.C.C.M.E.R. şi membru al Colegiului C.N.S.A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here