Fundatia Roma Education Fund Romania lanseaza PROGRAMUL DE BURSE IN PEDAGOGIEcare este parte a Programului International, implementat in 4 tari (Republica Ceha, Slovacia, Ungaria si Romania) de Roma Education Fund Ungaria si finantat de Fundatia Velux).
Obiectiv pe temen mediu si lung: Se astepta ca pana in anul 2022, aceste cadre didactice, de etnie roma, nou calificate in domeniul pedagogic, sa fie extrem de competitive pe piata fortei de munca si angajate in institutiile de invatamant din toata tara. De asemenea, este vizata imbunatatirea relatiilor profesionale/sociale din gradinitele respective, intre copii si parinti romi si colegii ne-romi.
Fundatia Roma Education Fund Romania se asteapta ca acest proiect sa aiba doua efecte:
1. cresterea capacitatii de insertie profesionala a femeilor rome care provin din medii sarace, in locuri de munca calificate, in localitatile in care proiectul va fi pus in aplicare;
2. maximizarea frecventarii gradinitei de catre copii romi, prin crearea de oportunitati de calificare a personalului de etnie roma in gradinite, ceea ce va atrage parintii romi sa-si inscrie copiii in invatamantul prescolar.
Solicitanti eligibili
Beneficiarii proiectului de bursa vor fi liceeni de clasele a IX-a de etnie roma, din liceele cu profil pedagogic.
Valuarea totala a proiectului
In cele patru tari (Republica Ceha, Ungaria, Romania si Slovacia) in care se implementeaza proiectul este de: 2,412,751 EUR (Velux |EUR 1,139,000 || Roma Education Fund | EUR 1,273,751).
Sustinere materiala / financiara / mentorat
Proiectul este planificat sa ofere sprijin finaciar si mentorat pentru tinerii adolescenti aflati in primul an de liceu, care provin din familii cu situatie socio-economica dificila, pentru plata cosului zilnic, a transportului in comun si a caminului (daca este cazul). De asemenea, se va asigura un sprijin suplimentar in valoare de 800 de euro pe an, pentru beneficiarii programului, care vor ajunge in ultimii 2 ani de studii liceale pedagogice. Odata cu oferirea acestui sprijin, se vor mai avea in vedere atat plasarea in stagii de practica in gradinite locale, precum si o tabara de vara organizata, care va consolida abilitatile de predare ale beneficiarilor. Cei mai de succes 75% dintre beneficiarii care au absolvit studiile, vor fi incurajati sa urmeze studii pedagogice la nivel de licenta si vor putea beneficia de o bursa anuala in timpul studiilor lor, din cadrul programelor de licenta.
Perioada de finantare
Se doreste finantarea pe toata perioada implementarii proiectului, cu posibilitatea de prelungire in conformitate cu perioada de desfasurare a studiilor liceale.
Data limita de aplicare: 26 Septembrie 2016, ora 16:00.
Modalitate de aplicare: Prin completarea formularului atasat.
Adresa de transmitere a aplicatiei: ddumitru@romaeducationfund.org sau prin posta la adresa : Bucuresti, Str. Vaselor nr. 60, et. 3, in atentia D-lui. Danut Dumitru – Contacte telefonice – Fix: +40.21.2000.620 | Mobil: +40.725.999.960.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here