156365_595179633832752_135111064_nSportul este un aliat de nadejde cand vine vorba de un stil de viata sanatos si un corp tonifiat. Dar ce ne facem, noi femeile, cand in timpul sarcinii ne confruntam cu schimbari majore ce ne modifica regimul de viata si nu numai? Multe femei, fie ca mergeau sau nu la sala inainte de a ramane gravide, isi pun intrebarea daca pot face miscare pe parcursul lunilor de sarcina. Din fericire, raspunul este afirmativ.

Gimnastica pentru gravide este nu numai permisa, dar si recomandata in conditiile unei sarcini normale, indiferent de tipul de nastere dorit, nastere vaginala sau prin cezariana.

Programul de gimnastica pentru gravide derulat in Buzau numai la Jollie Studio este conceput special impreuna cu un fiziokinetoterapeut si contine miscari usoare, de mentinere a tonusului si marire a mobilitatii articulatiilor. Gimnastica din timpul sarcinii, spre deosebire de programele de antrenament anterioare perioadei de sarcina, nu are ca scop scaderea in greutate, ci mentinerea tonusului si ajutarea corpului viitoarei mamici sa faca fata mai usor schimbarilor ce apar la nivel fizic si psihic.

Avantajele programelor de gimnastica pentru gravide sunt multiple: se previn si amelioreaza durerile de spate specifice perioadei de sarcina ca urmare a cresterii in greutate. Durerile din zona lombara (durerile de mijloc) sunt eliminate prin autocontrolul asupra aliniamentului corpului si prin corectarea posturii.

Gimnastica pentru gravide ajuta la controlul greutatii corpului, fara a fi un antrenament aerobic epuizant pentru gravida, in timp ce creste mobilitatea articulatiilor prin exercitii usoare realizate pe mingea de gimnastica, mentinand tonsul muscular.

Previne si trateaza aparitia edemelor si imbunatateste circulatia sangelui, pregatind corpul gravidei pentru nastere si intarind  muschii planseului pelvin prin exercitiile Kegel

“Gimnastica pentru gravide reduce riscul aparitiei diabetului gestational si nu in ultimul rand imbunatateste starea de spirit si creste nivelul de incredere in sine al viitoarei mamici. O gravida activa va avea o sarcina mai usoara si isi va recapata silueta dinainte de nastere in timp mai scurt. Va avea mai multa energie pentru a se ocupa de ea si de bebelusul ei”, explica instructorul Raluca Balas.

Orele de gimnastica pentru gravide incep din al doilea trimestru de sarcina si este obligatoriu acordul medicului ginecolog. In Buzau clasele de gimnastica pentru gravide se tin la Jollie Studio sub indrumarea unui instructor calificat, iar durata unei sedinte poate fi de 30 pana la 50 de minute, clase de grup sau individuale, cu o frecventa minima de doua sau trei sedinte pe sapatamana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here