TRBZ 1Grefierii trimisi in judecata de procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și de fals în declarații, au fost suspendati.

Cei patru inculpați, angajați în cadrul Tribunalului Buzău, respectiv Judecătoria Pogoanele, în calitate de personal auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești (grefieri), context în care, pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor de transport între localitatea în care își au domiciliul sau reședința și localitatea unde se află sediul unității (decontare prevăzută de Legea nr. 567/2004 pentru personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor de pe lângă acestea), și-au stabilit în mod fictiv reședințele în alte localități.
Cei patru grefieri nu si-au recunoscut faptele, iar Tribunalului Buzău s-a constituit parte civila in procesul intentat impotriva lor, pentru recuperarea banilor.

“Este regretabila aceasta situatie. Sunt suspendati pe perioada procesului, nu isi vor primi nici salariile. Sa nu uitam ca beneficiaza de prezumtia de nevinovatoe, dar Tribunalul Buzău s-a constituit parte in proces”, a declarat Constantin Florescu, presedintele Tribnalului Buzau.

Prejudiciul total adus bugetului de stat se cifrează la valoarea de 60.580 lei, sumă cu care Tribunalul Buzău s-a constituit parte civilă în cauză.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here