otelArcelorMittal şi grupul siderurgic austriac Voestalpine au confirmat că sediile lor din Germania au fost percheziţionate săptămâna trecută de autorităţile de la Berlin, în cadrul investigaţiilor pentru implicarea în înţelegeri de tip cartel, prin stabilirea preţurilor oţelului folosit în industria construcţiilor de maşini, transmit AFP şi Reuters.
ArcelorMittal, cel mai mare producător mondial de oţel, a dat asigurări că va coopera cu autorităţile în ancheta care se desfăşoară în Germania.
Autorităţile de concurenţă din Germania au cercetat, joi, şi sediile producătorului de oţel ThyssenKrupp din Duisburg, pentru a verifica informaţiile referitoare la acordurile anticoncurenţiale între companiile de pe piaţă privind livrările de oţel către industria auto germană.
În iulie 2012, autorităţile de concurenţă din Germania au amendat ThyssenKrupp cu 103 milioane de euro şi Voestalpine cu 8,5 milioane de euro, care au format un cartel împotriva căilor ferate germane, Deutsche Bahn.
ArcelorMittal este cel mai mare producător mondial de oţel, cu operaţiuni în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi /est/, Iaşi /est/, Roman /nord-est/ şi Hunedoara /centru/.
Grupul Voestalpine controlează în România constructorul de material rulant Vae Apcarom Buzau (APC) (sud) şi este reprezentat şi prin subsidiara sa britanică Elmsteel, care deţine din 2004 o fabrică la Satu Mare.
ThyssenKrupp este prezentă şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here