În această săptămână se decide soarta disponibilizaților de la Fisc. Cei care pică concursul, pleacă din sistem

0

 DGFPSăptămâna aceasta, luni şi miercuri, vor avea loc probele concursului pentru posturile vacante la nivelul Direcției Regionale de Administrare Fiscală. Disponibilizații din Buzău vor concura cu colegi din alte judeţe ale regiunii. 19 candidaţi se bat pe cele 15 posturi disponibile în urma reorganizării DGFP Buzău. Cei care vor pierde pleacă din sistem, deşi ar putea să rămână posturi vacante la nivel naţional şi să se transfere.

Reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală înseamnă în realitate un val de concedieri din randul finanţiştilor. Informaţiile de la ora actuală arată că, în pofida eventualelor soluţii oferite, vor fi oameni care vor pleca acasă. Ce-i drept de cînd au primit preavizele, pe angajații Fiscului i-au trecut frisoanele. În această situaţie sînt 130 din cei peste 400 de angajaţi de la Finanţe, inclusiv directori. 20 pentru funcţii de conducere şi 110 pentru funcţii de execuţie. Din noua structură, 34 de posturi au fost solicitate de Direcţia Regională Galaţi.

Luni, la Galați, are loc proba scrisă a concursului, iar miercuri cei care vor întruni punctajul vor susţine proba orală.

Potrivit regulamentului publicat pe site-ul ANAF, subiectele vor fi tip grilă sau sinteză şi vor întruni în total 100 de puncte. Pentru promovarea examenului, candidaţii vor trebui să obţină minim 70 de puncte în cazul funcţiilor de conducere şi minim 50 de puncte pentru funcţiile de execuţie. Subiectetele vor fi alese din trei variante propuse. La interviu, candidaţii vor fi admişi sau respinşi. “Comisia de soluţionare a contestaţiilor va admite contestaţia pentru proba scrisă, modificand punctajul contestat acordat de examen, în situaţia în care constată că punctajele nu au fost acordate potrivit baremului sau există o diferenţă de cel puţin 10 puncte între punctajele acordate de Comisia de examen şi de Comisia de soluţionare a contestaţiilor”, se arată regulamentul de organizare a concursului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here