plescoiFestivalul Cârnaților de Pleșcoi, ajuns deja la a patra ediție, se va desfășura în acest week-end în organizarea ANTREC Buzău în parteneriat cu Primăria comunei Berca și Pensiunea Casa Matei.

Sărbătoarea se va deschide sâmbătă începând cu ora 11.00 odată cu sosirea haiducilor și va continua cu povestea cârnaților de Pleșcoi, iar producătorii locali vor realiza un lanț de cârnați lung de 100 de metri.

Surpriza din aceast an o reprezintă noul concept de mobile cooking, care cuprinde o demonstrație de gătit în aer liber oferită de maestrul bucătar Horia Vârlan.

Va urma o expoziţie culinară cu preparate specifice pensiunilor din zona Buzăului, dar şi două concursuri, „Fomilă de Pleşcoi” şi „Setilă de Berca”, destinat gurmanzilor, pigmentate din belșug cu recitaluri de muzică populară.

Tot sâmbătă, va avea loc și o expoziție de caricatură semnată de Costel Pătrașcan, cu tema Istoria românilor: de la Cloșca cu Puii de Aur la cârnații de Pleșcoi.

Duminică va avea loc un program folcloric cu melodii populare specifice Munţilor Buzăului, dar şi o expoziţie cu vânzare de produse tradiţionale româneşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here