Pesta porcină africană se extinde alarmant. A fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine și la porcii dintr-o gospodărie particulară din localitatea Zilişteanca, comuna Poşta Câlnău. În urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit şi au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui focar de PPA.

Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecţia, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport. A fost executată uciderea suinelor, (9 exemplare), precum şi ecarisarea cadavrelor.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău se va reuni pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea bolii, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here