S-a făcut încă un pas spre realizarea drumului expres Brăila-Buzău, care este prevăzut în MasterPlanul General de Transport al României, acest sector va avea o lungime de 98 de kilometri și costuri de 384 de milioane de euro. Prioritatea de finanțare este stabilită inclusiv prin Memorandumul aprobat în ședința de Guvern, de joi, referitor la pregătirea portofoliului de proiecte de transport ce urmează a fi implementate în perioada 2018-2027.
Documentul a fost adotat pentru a oferi stabilitatea abordării strategice în ceea ce înseamnă pregătirea proiectelor de infrastructură de transport pentru perioada de referință și pentru a garanta că aceste priorități nu vor mai fi modificate în funcție de dorința guvernelor care se vor succeda în acest interval de timp.
Proiectul de drum expres Buzău – Brăila/ Focșani- Brăila – Constanța, în lungime de 361,7 km are o valoare totală de 1.823 Milioane EUR. Realizarea acestei lucrări de infrastructură rutieră va contribui semnificativ la dezvoltarea economică a Regiunii Sud-est.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here