primar-cislauPrimarul comunei Cislău, Dumitru Mitroiu, a început demersurile pentru un proiect în valoare de un milion de euro pentru modernizarea străzilor de pe raza comunei. Edilul spune că infrastructura şi înfiinţarea de locuri de muncă pentru cetăţenii comunei sunt priorităţile sale principale.

Primarul comunei Cislău, Dumitru Mitroiu, a început demersurile pentru un proiect în valoare de un milion de euro pentru modernizarea străzilor de pe raza comunei. Edilul spune că infrastructura şi înfiinţarea de locuri de muncă pentru cetăţenii comunei sunt principalele priorităţi pentru viitorul apro- piat. În acest moment, la nivelul comunei Cislău se află în derulare un alt proiect important a cărui valoare este estimată la circa 200.000 de euro.

Este vorba despre modernizarea Casei de Cultură din Cislău, proiect demarat prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) de pe Valea Buzăului, unde Cislăul are un rol important. Asociaţia nonguvernamentală Grupul de Acţiune Locală a fost constituită oficial la începutul acestui an şi are ca scop principal dezvoltarea locală prin atragerea de fonduri europene. Comuna Cislău, prin intermediul Primăriei, a reuşit să demareze proiecte în acest sens, modernizarea Casei de Cultură fiind unul dintre acestea.

De altfel, prin apartenenţa la GAL, comuna Cislău are toate şansele să se dezvolte pe viitor, mai ales că Asociaţia poate dezvolta parteneriate publice-private în vederea accesării fondurilor europene fie pentru modernizarea exploataţiilor agricole, fie pentru înfiinţarea unor grupuri de producători sau pentru îmbunătăţirea valorii economice a pădurii. Totodată, prin GAL, locuitorii comunei Cislău pot solicita sprijin pentru dezvoltarea de micro-întreprinderi, încurajarea activităţilor turistice ori pentru îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia locală. Toate acestea pot aduce noi locuri de muncă, dorinţă pe care primarul Dumitru Mitroiu vrea să o transforme în realitate pentru cetăţenii comunei Cislău.

„O prioritate de-a mea este crearea de noi locuri de muncă pentru cetăţenii din Cislău. Noi avem investitori şi voi face tot ce este nevoie pentru ca locuitorii din comună să beneficieze de locuri de muncă aproape de casă”, a spus primarul Dumitru Mitroiu. Un alt proiect important ce urmează a fi implementat pe raza comunei în viitorul apropiat se referă la modernizarea străzilor din comuna Cislău. „Am depus proiectele în valoare de un milion de euro pentru străzile de pe raza comunei”, a mai spus primarul Dumitru Mitroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here